Alla inlägg under juni 2013

Av Frida - 13 juni 2013 21:05

Häromdagarna ramlade jag över en text om hur djurmat framställs. Det är riktigt vidrig läsning om hur de största multinationella bolagen som Colgate-Palmolive, Mars, Protector & Gamble och Nestlé beblandar sig med produceringen av djurfoder. Anledningen till att de gör det har med ekonomi att göra. Öka totalvinsten för dem själva!


I längen nedan finns 5 avsnitt. Jag rekommenderar dig att läsa dem alla!


1. Från hushållskemi till hundmat är det bara ett steg.

2. Hundmat som andra fått lida av

3. Allting går att återvinna

4. Allting går att sälja

5. Allting går att köpa


http://www.cutiepiepolly.se/2013/06/5-fakta-du-inte-visste-men-borde-veta.html


Slutsatsen? Köp inget foder från dessa multinationella företag! Helst av allt, gör din egen hund- eller kattmat. Då slipper åtminstone ditt djur att äta av sina egna artfränder, behandlade med allsköns otäcka preparat i plågsamma djurförsök. Bara det är skäl nog för min del.

Av Frida - 8 juni 2013 14:47

Varmt och härligt väder, precis så sommaren ska vara!

Efter att jag haft några lektioner på förmiddagen kom jag hem och hade lite tid över, så jag bestämde mig för att ta ut Perla och Gloria. Båda tjejerna var lite trötta, men skönt nog var det i alla fall inga irriterande insekter i luften. :)

Jag jobbade Perla enbart i kapson från marken idag och försökte hålla varje övning så kort sim möjligt för att inte trötta ut henne i onödan. Hon går jämnt och fint nu, och gjorde fin sluta och samling på volt i skritt och trav. Därpå tränade vi samling från skritt på spåret och upptagning i trav. Fokus på att hon klev på framåt och inte började bredda bak. Hon gick fantastiskt fint och jag kunde ta med henne i denna samlade trav i vändning och diagonalsluta väldigt lätt och harmoniskt i båda varven. :)
Om det är något hon har lite svårt med så är det att få med sig vänster bog i piruett åt höger. Kanske beroende på vänster bak att den inte griper in fullt så mycket som den borde?
Efter passet stod hon med huvudet sänkt och var helt avslappnad, jag stod och mös med henne länge. :)

Gloria gick fint på volten i skritt och trav, sluta och samling. Vi tränade på galoppfattningar för att få lite mer energi i dem. Jag lyckades få Gloria både framåt och uppåt i galoppen, hon har lätt för att sätta under sig bakbenen och hon rör sig lätt! :) Gloriad styrka är hennes intelligens, det är ofattbart hur snabbt hon lär sig och bara hon får duktigted beröm och lite godis så gör hon nästan vad som helst. :)

Av Frida - 1 juni 2013 11:34

Vem blir inte trött i sommarvärmen? Jag blir det i alla fall och om det var några som var lugnare än vanligt så var det Gloria och Perla idag.
Jag jobbade båda flickorna från marken. Gloria hade svårt att hitta energin, hon fick anstränga sig ordentligt. När hon väl hade ett flyt i kroppen så rullade det på fint, det är höger varv som är lite, lite svårare som alltid, men hon lyssnar när jag ber henne ta i lite bättre. Hon fattade om, om än trött, enkelt galopp i båda varven. :)
Perla var vääääldigt lugn och sansad idag. Fastän Gloria ropade efter henne så lyssnade hon på mig. Hon svarade Gloria bara en gång precis i början.
Fokus med Perla låg på att hon verkligen lyssnade på mig. Det tenderar lätt att bli en energihöjning vartefter passet lider, men idag lade jag vikt vid att efter en upptempo-övning direkt gå till en lugn och långsam övning. Så, efter galopp blev det skritt och trav. Efter samling blev det sluta i skritt, t ex. Detta så att inte Perla kan räkna ut vad som kommer härnäst och på så vis föregå mig. Det fungerade bra. :)

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards