Direktlänk till inlägg 14 juni 2013

Dags att inse fakta

Av Frida - 14 juni 2013 23:19

Nu har Erik och jag mer eller mindre bestämt oss. För att orka med heltidsarbeten om vardagarna och samtidigt bo på en gård med förhållandevis stora renoveringsbehov och stora projekt och investeringar framför oss, så bör vi dra ner på hästantalet. Idag har vi fyra hästar och vi tycker förstås mycket om dem allihopa. Dessvärre tar allt jobb så mycket tid och energi ifrån oss att vi inte orkar att göra något med våra hästar, mer än se till att de har mat och vatten och vanlig omvårdnad. Det i sig är också jobb... Ridning och träning finns det varken lust eller direkt tid för. Vi har tyvärr överskattat vår förmåga till att orka med diverse motgångar längs vägen och nu har saker och ting nått sin kulmen. För att inte helt ta slut på oss själva, mer än vi redan gjort, krävs det en förändring i våra liv.


Därför vill vi nu försöka hitta en fodervärd åt Perla och Gloria, det behöver inte nödvändigtvis vara i samma hem, men de två går bra ihop. Gloria är även till salu för den som är intresserad av att köpa en fin ponny. :)


Lite om de två, förutom det som finns på min hemsida: Perla är ett 9-åringt NSV-sto, ca 149 cm hög och smäckert byggd. Grundutbildad i AR.

Gloria är ett 4-årigt SRP-sto med mycket fin härstamning, ca 141 cm hög i dagsläget. Gloria är grundutbildad i AR från marken och jag har suttit en del på henne, samt blivit longerad i skritt och trav och själv kunnat överföra hjälperna till ryggen.

Egentligen borde vi satsa på att rida in Gloria, för hon är helt okomplicerad och lär sig jättefort så det skulle vara gjort på ett kick att få henne utbildad till att göra alla skolor uppsuttet i skritt och trav och galopparbete påbörjat. Men... jag känner ärligt talat att jag inte orkar.


Både Perla och Gloria är mycket trevliga hästar, men väldigt olika som individer. Perla är pigg och framåt, vaken och extrovert. Gloria tar det lite beskedligare och skyndar inte på i onödan och är mer introvert. Båda är lättlärda, men Perla stressar lätt upp sig och blir lite överambitiös medan Gloria tar i precis så mycket hon behöver men älskar beröm och gör mycket för en liten bit godis. :)


Jag tycker att det är väldigt roligt att utbilda andra inom AR, men jag har nu helt tappat inspirationen och lusten till att träna med mina egna hästar eftersom jag inte får tid till att vila ordentligt mellan allt och bli sugen på häst. Jag längtar inte till hästarna längre, och då är det dags att inse att man måste förändra sin tillvaro radikalt. Jag vill inte flytta ifrån gården, vi bor jättefint, eller förändra något annat, men vi har så mycket att göra de närmsta åren att vi behöver få tid över till annat än att allt ska kretsa kring gård och hästar. Ett minskat hästantal betyder lite mindre måsten i livet, och dithän behöver vi komma.


Så, om du som läser detta är intresserad av någon av våra ston, eller känner någon annan som skulle kunna vara det, är du hjärtligt välkommen att höra av dig. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 10 april 2022 19:01

Det är åtta år sedan jag senast skrev på denna blogg. Jag skaffade en egen hemsida och bloggade vidare på den ett tag, men nu skriver jag ett inlägg här igen. Jag funderar på att lägga ner hemsidan då jag känner att den har tjänat ut sin roll. Jag hi...

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards