Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Gårdagen i Hällekis

Av Frida - 31 januari 2013 07:57

Igår kväll blev det lite sent att blogga så jag får skriva om dagen nu på morgonen istället. :)

Jag började med Perla för Rebecca. Gjorde först sidepass längs sargen för att lugna henne och få henne mer med mig. Sedan ledde jag henne bredvid mig och därefter tittade vi på att få henne att komma till mig när jag höjde sticken för signal att komma nära. Parkera henne vid pallen gick också fint, den grejen har hon förstått tydligt. :)
Dagens nya övning bestod i att få henne att gå i sidepass mot mig utan att vara vid sargen. För att få till det fick det bli en del tränande vid sargen först. Det var inte helt lätt att få till övningen och mer träning behövs absolut, men jag fick ett hum om känslan hur det skulle vara. :)
Därpå föreslog Rebecca att vi skulle träna på att få Perla att knyta an mer till mig, att fokusera på mig och vilja komma till mig. Att söka kontakt med mig. Jag tycker att det var ett jättebra förslag för det är precis så det känts när jag tränat Perla; Hon gör det hon ska, men håller mentalt ett avstånd till mig som är svårt att bryta utan att jag ger henne godis. Även fastän jag berömmer henne upplever jag det som att hon värjer sig mot att bli bästa vän med mig. Så, en ny övning bestod i att få henne att söka mig. Svårt att förklara exakt hur, men till att börja med att få henne att korsa sina bakben och få frambenen att röra sig, då gå runt på en volt och låta hästen komma ikapp en och då sätta sig ner på huk och bli stilla. Idag kommer vi säkert fortsätta med den övningen. :)

Inför passet för Christofer parkerade jag Perla vid pallen och satt upp. Helt bekymmerslöst. :)
För Christofer tränade jag på volten att kunna samla skritten och traven med bibehållet schvung med bakbenen inunder sig. Dessutom gick vi ut till väggen i skritt och höjde takten till samlad trav ganska mycket på stället men att hon ändå svingade bakbenen framåt. Det gick faktiskt riktigt fint. :)
Sedan tog vi några galoppfattningar i varje varv. Höger är lättare och kan gå hyfsat balanserat i lagom tempo medan vänster varv är det svårare. Fick dock till några ganska bra fattningar. När fattningen går bra gäller det att rida framåt och kunna reglera galoppen. Det får vi träna på. :)

Gloria började jag med att tumla (sidepass) längs väggen innan det var dags att träna för Rebecca. Sedan började passet.
Gloria klickade vi in igår. :) Till en början var hon väldigt stressad och kopplade inte klick och godis. Klickern satt sådär när vi började träna buga. Det var svårt och lite obehagligt tyckte nog Gloria men efter ett par försök så gick det ok. Vi tog en liten paus och tränade sedan på spansk skritt. DÅ upplevde jag det som att Klickern föll på plats! Här var hon lugnare och kände sig kanske inte lika trängd som vid bugningen. Hon fick till några riktigt fina steg innan vi slutade, med bra lyfta framben och bakben med. :)

För Christofer satt jag på Gloria i longen. Vi tränade på lite öppna, sluta, följa långsidan en liten bit och byta varv. Samt travfattning i båda varven. Det gick riktigt fint, om än att det är vingligt ännu. Traven var ganska balanserad och hon behöll den. Det gick bra att sakta av och även halt fungerade skapligt. Det är kul när det går framåt. :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se