Direktlänk till inlägg 13 maj 2012

Uteritt på pigg Titan

Av Frida - 13 maj 2012 23:00

Idag har ju vädret varit fint, i jämförelse med de senaste dagarnas regnande och stundvis kraftiga blåst. På kvällen red Erik och jag ut på en tur med Titan och Perla, Erik på Titan och jag på Perla. Eftersom gräset växer nu och de båda två är ganska lättfödda, så gäller det att hålla hullet i kontroll. De är just nu ganska fina i hullet, något smalare kunde de vara faktiskt. Så, det var dags för lite motion.  


Till en början gick det lite sådär på halvfart, men efter en stund när hästarna värmt upp och vi travat och galopperat lite, kom Titan igång ordentligt. Man kunde tro att det var ett fullblod som Erik satt på, Perla hade inte en chans att hinna med i Titans ivriga skritt. Det var som om han var väldigt sen till något och verkligen måste skynda sig. Inte en chans att han slöade till. Jag och Perla fick trava ifatt lite då och då, och då ville Titan genast börja trava.


Titan är långt framför Perla:

 


Det blev en hel del trav och galopp på ridturen. Vid några tillfällen manade vi på hästarna så att de fick tävla mot varandra, faktum är att Titan slog Perla då, han sprang på som om han var född till tävlingshäst!    Perla hade inte en chans att springa om Titan!


Även fastän vi låtit hästarna springa på ordentlig, lugnade sig Titan inte för det, det var som om han gick på speed, lille hästen... Oj, oj, oj, säger jag bara. Erik bad Titan att ta samlad galopp och det var inga problem, det gjorde han med lätthet, och det fick honom nog att bli ännu mer taggad och energisk.


Under turen red vi förbi ett fint ställe vid en sjö, med massor av gullvivor:

 


Sista kilometern hem fick de i alla fall enbart skritta, Titan fick vänta på Perla lite då och då, han höll kvar tempot hela vägen hem, medan Perla kändes ganska trött när vi började närma oss hemmet. 


Nästan hemma kom Gloria i hagen och mötte upp oss. Gloria är mer tillfreds med att vara ensam hemma nu medan Perla och Titan är ute på tur, men det är klart att hon blir lättad när de kommer tillbaka hem. Tids nog får hon också följa med på tur, men inte ännu.


Tanken med att rida på ganska rejält är att de då ska förbränna det de har stoppat i sig under dagen, medan skritt i friskt tempo bränner fettet som de redan har på kroppen. Varierad träning med både högintensiv och lågintensiv träning är bra. I morgon får det nog bli ridbaneträning, de lär nog vara lite trötta efter dagens tur.   


Avslutningsvis hemma tränade Erik lite med Gloria på ridbanan. Han jobbade henne lite i repgrimma, hon fick både trava och galoppera. Gloria verkar ha lättast för vänster galopp, såg det ut som. Hon fattade helst höger, oavsett varv. Med lite mer träning kommer hon att kunna fatta båda galopperna, men lite jobb behövs för det. Hon verkade vara ganska tillfreds med att vara ensam på ridbanan, det kommer sig nog av att hon också har vant sig vid att vara själv i hagen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 10 april 2022 19:01

Det är åtta år sedan jag senast skrev på denna blogg. Jag skaffade en egen hemsida och bloggade vidare på den ett tag, men nu skriver jag ett inlägg här igen. Jag funderar på att lägga ner hemsidan då jag känner att den har tjänat ut sin roll. Jag hi...

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards