Direktlänk till inlägg 25 april 2011

Ridbana och uteritt

Av Frida - 25 april 2011 11:57

Igår blev en intensiv dag gällande häst i alla fall. På morgonen åkte jag mot Gnesta för att träffa Liv och hennes Shagyaarab Kamelia. Vi kommer att vara fodervärdar åt Kamelia, planerat är att hon kommer hit nästa helg, så då blir det tillökning i hästflocken.  


Jag red på Kamelia medan Liv promenerade med sin vovve Tova bredvid. Vi var ute en ganska lång stund, bortåt en och en halv timme tror jag att det blev, allt som allt. Kamelia funderade nog lite vem det var som satt på hennes rygg, men hon tog det ganska bra ändå. Det blir roligt att hon kommer hit, jag tror att hon och Gloria kan bli bra kompisar kanske.


När jag kom hem tog jag ut Titan en sväng på ridbanan. Han är sådan att han gäspar väldigt mycket i början av träningspasset, så därför har jag inte någon kapson på honom då, eftersom det hindrar hans gäspningar. Såvitt jag känner det, så sägs det att spänningar släpper när hästen gäspar, eller att gäspningarna är ett tecken på det, så då får han gå där och gapa en stund. När han sedan har gäspat färdigt så kan man börja jobba lite mer. Eftersom han tenderar att lägga huvudet på sned i vänster varv, så har jag formgivit hans huvudställning väldigt tydligt genom att hålla om det. När vinkling och ställning i huvud och hals blir rätt med avslappning, så kommer också resten av kroppen på rätt plats.

Öppna, sluta, böjd rakt fram gick jättefint i skritt. Sedan tog jag upp honom i trav på volt. Att fatta trav i böjd rakt fram på rakt spår, var lite svårare, så det blev något mellanting mellan tramp och trav. Inte helt taktrent, men det kommer att bli bättre med bättre styrka.   Efter att han gjort en travuppgång i varje varv längs långsidan, så var det nog för dagen tyckte jag.

 

Perla är så duktig och läraktig. Hon opponerar sig inte lika mycket som Titan kan göra, utan hon är väldigt angelägen om att vara till lags. Så fort jag ställt mig och ska hitta ställning/böjning när jag står framför henne, så vet hon precis vad hon ska göra och följer med så lätt. Hon flyttar sig lätt utåt på volten, så efter det gjorde jag samma sak med henne längs långsidan, dvs öppna, sluta och böjd rakt fram. Sedan travupptagning på volt och längs spåret. Hon tar långa kliv, så för henne är det svårt att trava långsamt nog för att jag ska hinna med, men jag nöjde mig med ett försök i varje varv. Hon tog trav i lugn och sansad takt, så det räckte fint.

Därefter bytte jag träns och lade på sadel, sedan red vi ut! I förrgår när jag red ut på Perla så var hon väldigt motvillig till att gå, och de kvarvarande i hagen skrek i högan sky. Det var också första gången som någon red ut ensam på Perla... Det har visst inte blivit så tidigare... Nåväl, gårdagen gick bra, även om hon var motvillig i början och sedan nästan stressade på.

Igår var motvilligheten mycket mindre och även om hon kände sig lite jagad när vi var på hemväg, så var hon många gånger mer avslappnad än dagen innan. Det är roligt när det går framåt!   

Välkomstkomittén:

 


Ridbanan är förresten mycket bättre nu! Den är ju torrare eftersom vattnet sjunkit undan. Jag skulle uppskatta att ca 50-60% av ridbanan är användbar nu. När man tittar på den så har de bättre områdena mycket tjockare med paddex, så kanske skulle det räcka med att köpa mer paddex och lägga på där den nu är som tunnast? Undrar om det skulle bättra på bärigheten så pass mycket som det krävs för att den ska kunna bära en traktor?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se