Direktlänk till inlägg 15 september 2010

Aktiv samling påbörjad

Av Frida - 15 september 2010 12:56

Under dagens lektion började som jag alltid gör, kolla ställning/böjning åt vänster, höger och sedan vänster igen, därefter fortsatte jag ut i vänster varv. Lät Titan sträcka ned och framåt, vilket han mer än gärna gör. ;-)


Efter att ha känt på framåt nedåt i både vänster och höger varv, började jag med att känna på sluta, öppna i båda varven i skritt och sedan trav. Titan kändes ganska ok, kunde kanske ha lite mer energi, men det var snäppet bättre än igår.


Därefter talade Bent om att vi nu skulle ägna oss åt att samla skritten och traven än mer, mer aktivt så att säga. Jag fick därför först i skritt se om jag kunde få framåt/nedåt i öppna, samla upp Titan och bibehålla sökningen, ställningen och bakbenens underträdelse, med fortsatt skrittakt. Detta har vi gjort hos Christofer Dahlgren, för flera år sedan, men nu var det länge sedan. Det gick ganska bra, lite strul med att Titan vill hänga sig på i handen, men då var det bara att hitta sökning framåt/nedåt igen och göra om. Stundom gick det rätt så fint.


Tanken är att Titan ska sätta sig baktill och höja sin framdel, sin bringa. Jag fick ta tyglarna i en hand - vips vad svårt det blev, och touchera med spöet på Titans svansrot. Personligen vet jag inte om det är riktigt bra att göra så, det kan vara bättre att använda spöet på hans lår istället. Det finns en tendens till att han tippar bäckenet, men att han rätar ut bakbenens leder istället för att böja dem. Resultatet kan då bli att hästen i själva verket höjer sitt kors, trycker upp det, med raka leder. Nåja, vi får känna oss för och se vad som händer.


Det gick ändå ganska bra, TItan förstod ungefär vad det var frågan om, och vi höll passet relativt kort för att inte trötta ut honom.


När jag tog av Titan tränset var bettet lätt skummigt. Jag har fått höra att det är bra om det är det, då rör hästen tungan i munnen. En löddrande mun tyder dock på orolig tunga, så man får tänka sig för. Så som bettet ser ut nedan tycker jag dock ser ok ut. Det var också som att Titan hade lite läppstift av skum på läpparna, så jag tror inte att han var överdrivet orolig i munnen, och det kändes heller inte som så.


Bettet:


Tillbaka i stallet tittade också jag på hans bakdelsmuskulatur. Den har verkligen förändrats sedan vi kom hit, och även hans rygg. Ryggen har blivit rakare, inte så svängd längre. Nog för att han fortfarande är överviktig, men det går inte att få honom smal i ett nafs, det är så mycket lättare att lägga på sig, än göra sig av med hullet.


Titan i stallet:

 

Efter Titan och mitt pass var det dags för Franzi och Goldi. Goldi är ett halvblod på ca 160 cm, inte så stor för att vara halvblod. Efter deras lektion såg de så här nöjda ut. :-)

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 10 april 2022 19:01

Det är åtta år sedan jag senast skrev på denna blogg. Jag skaffade en egen hemsida och bloggade vidare på den ett tag, men nu skriver jag ett inlägg här igen. Jag funderar på att lägga ner hemsidan då jag känner att den har tjänat ut sin roll. Jag hi...

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards