Direktlänk till inlägg 24 januari 2010

Första ridturerna genomförda!

Av Frida - 24 januari 2010 20:24

Äntligen har vi kommit upp på hästryggen efter flytten! Pga allt flyttstök och saker som måste ordnas, har ridningen legat på hyllan ända sedan vi flyttade in. Hästarna har inte motionerats ordentligt på lång tid, vilket märktes på deras dåliga flås. *skamsen blick*


Hur som helst, eftersom snön kom bara någon vecka efter att vi flyttat in, så var det väl också en bidragande faktor till att vi inte kom ut. Vägen blir tillkörd och halkig och eftersom hästarna går utan skor nu när de rids så lite, och vi inte haft några broddade boots till Perla, så har vi bara tagit ut dem på små promenader vid hand.


Men, så igår kom alltså första ridturen! Vi hade hittat sadlarna, letat fram träns och schabrak så att vi var någotsånär på banan. Någon gång för länge sedan fick vi hem nya sadelgjordsstroppar till sadlarna. Titan och Perla har likadana sadlar, Griffin Endurance XXW, fast Perlas sadel är lite smalare. Nåväl, Titan har större mage, så då tänkte jag att en 85 cm dressyrgjord borde ju passa med dessa nya långa sadelgjordsstroppar. Icke... Det fattades väl ungefär 2-3 dm för att sadelgjorden skulle nå runt. Perlas 65 cm-gjord fattades det lika mycket på, fast hon har kortare stroppar ska tilläggas. ;)


Erik gick tillbaka till huset och kom ut med en 120 cm lång vanlig sadelgjord. Den räckte gott och väl till Titan (lite väl lång t o m), men Perla fick nöja sig med 85-cm gjorden som Erik med nöd och näppe fick runt henne. (Vi skulle behöva en sadelgjord på ca 100-105 cm till båda hästarna, det tror jag vore lagom.)


Till slut hade vi äntligen fått på hästarna sadlar och träns, och dessutom fått på oss hjälmar, sedan kom vi upp på hästryggen. Vad härligt det var! Hästarna verkade nöjda och glada de med, trots att de fick plumsa i knädjup snö. Vi red runt lite på markerna, skrittade allra mest, men lät hästarna ta en kortare trav och galopp, vilket de gärna var med på. :)


Fastän de var bra svettiga och hade fått upp flåset när vi klev av, så tror jag att de verkligen gillade att få komma ut. De är nyfikna av sig, och det var med spetsade öron de klev runt.


Idag kom vi också ut på en liten ridtur, trots att det blivit mörkt innan vi satt upp. Det gick ändå ganska bra, för månen var halv och lyste ganska så klart. Vi hoppas på att det blir fullmåne och att det är molnfritt då, så blir det superhärligt att rida.


Nu är det säkert lika nöjda och glada hästar som hästägare, som längtansfullt väntar på nästa ridtur! :D

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se