Direktlänk till inlägg 13 april 2009

Läget för Cassie

Av Frida - 13 april 2009 11:37

Igår ringde jag på utsatt tid till Valla djurklinik för att höra hur det var med Cassie. Vi fick då det glädjande beskedet att hon var mycket bättre och att vi skulle få komma in och hämta henne. Sagt och gjort, vi åkte till Linköping och möttes av en betydligt piggare katt!


Efter utskrivning och betalning för besöket, åkte vi hemåt. Vi stannade till för att handla på hemvägen och jag satt då kvar i bilen med Cassie. Hon visade klara tecken på att vilja komma ut ur buren så fort som möjligt, så jag flyttade mig till baksätet för att ta ut henne. När jag satt mig där bak så tyckte jag att huvudet såg hängande ut på Cassie, så jag beslöt mig för att ta ut henne ur buren. När jag tog henne i min famn, så uppvisade hon samma tecken som vi lämnat in henne för, huvudet hängde betänkligt. Jag grunnade lite på det, och tänkte att det kanske ändå är på bättringsvägen.


Vi for sedan hem och när jag släppte ut Cassie ur kattburen så vinglade hon omkring med hängande huvud, sedan lade hon sig ner. Jag bad henne återigen att knata omkring lite, men huvudet hängde betänkligt. När hon försökte vända sig om, så hävde hon sig om, sittandes på bakbenen och med huvudet hängande. Normalt sätt så vänder hon sig om på ett helt annat sätt, nu såg det hemskt ut.


Så här såg det ut


Vi ringde direkt till veterinären som ansåg att så här skulle kissen inte bete sig - det var bara att åka raka vägen tillbaka till Linköping. :(


När vi kom fram dit pratade vi lite med veterinären. Tydligen hade Cassie trots symptomen, inte via blodprov visat kaliumbrist. Jag släppte ut henne ur buren och visade veterinären hur hon vinglade omkring med hängande huvud för att sedan lägga sig ner efter några få steg på golvet. Veterinären sade att Cassie inte var sådan då hon åkte ifrån sjukhuset. Det var bara att skriva under papprena och lämna Cassie återigen på sjukhuset.


Idag ringde jag på nytt för att få en lägesrapport. Cassie verkar pigg och glad igen, och kaliumvärdet låg visst på 4,2 mmol per liter blod. Det ska ligga mellan 3,5 och 5,1 mmol per liter blod. Dock hade de tagit kaliumprov igår när vi kom in (jag tror det var då, om jag förstod rätt på veterinären) och då hade kaliumvärdet legat på 3,2 mmol per liter blod - alltså något lågt.


Artikel om kaliumbrist hos katt


Veterinären vet inte riktigt vad som är fel på Cassie, men vi beslöt att hon får vara kvar där ytterligare en natt. Det var ju när de tog ur droppet som Cassie blev dålig igen. Vad jag förstod på veterinären så hjälper dropp till att föra kalium in i cellerna. Kanske är det ändå så att hon har kaliumbrist?

Jag frågade om riskerna med att tillföra kalium trots att blodet inte påvisar brist, och det är allvarliga biverkningar, det kan få hjärtat att stoppa.

Jag sade att jag gärna skulle vilja att hon är kvar hos dem för att se hur hon mår utan dropp. Om hon mår bra utan dropp, så kan vi ju hämta henne, men blir hon direkt sämre igen så är det ju något som fortfarande är galet...


Ja, jag vet inte hur det kommer gå med lilla Cassie, de vet ju inte riktigt vad som är fel på henne. Erik och jag är förstås förskräckligt ledsna. :(

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se