Direktlänk till inlägg 24 januari 2008

Tandläkarbesök

Av Frida - 24 januari 2008 15:32

Igår var vi med Perla till Torbjörn på Djurtandvårdskliniken. Anledningen till besöket var att Perla har börjat fippla med bettet väldigt mycket, så gjorde hon inte alls tidigare.


Väl hos Torbjörn konstaterade de snabbt att Perla hade två vargtänder i överkäken som behövde tas bort. I övrigt såg hon väldigt fin ut i munnen och fick med beröm godkänd munstatus. :) 

När vi var på mottagningen, var det också där ett antal utländska veterinärer som var där för att lära sig mer om hästars tänder - ett bra initiativ tycker vi!

Torbjörn berättade att det är ganska vanligt - än idag - att veterinärer använder hammare och mejsel för att ta bort tänder på hästar. Tänk dig själv om tandläkaren använde sådana verktyg i din mun - usch!´

Efter borttagningen av tänderna fick vi varsamt leda ut Perla till en av boxarna utanför, där hon fick stå en stund för att kvickna till. När hon började se lite piggare ut gick vi ett par vändor med henne på parkeringen för att hon skulle vakna ytterligare, sedan lastade vi in henne i transporten och åkte hemåt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se