Direktlänk till inlägg 4 januari 2008

Länge sedan...

Av Frida - 4 januari 2008 22:28

jag skrev i bloggen sist ser jag. Hösten har varit tung bitvis, dels pga mörkret som kommit och som gjort att tillfällena att rida ut har minskat drastiskt. Sedan har det inte alla gånger känts bra ridmässigt, och då är jag inte särskilt inspirerad av att skriva av mig heller.


Under hösten har vi varit på kurs på Gesta Gård för Christofer under en helg. Titan var som vanligt väldigt duktig och jag fick även prova Christofers

Epona på Titan, vilken kändes väldigt bra!


Under en tid har Ecuyern inte känts ok att rida i, Titan blev väldigt oliksidig ett taag, så jag har under en längre tid skippat Ecuyern när jag tränat i ridhuset. Bristen på sadel har bidragit till att jag i mer eller mindre utsträckning har kasat omkring på Titans rygg. Eftersom han är så pass bred och jag så pass kortbent, har jag svårt att räcka om honom, dessutom har hans Nordiskropp begåvat honom med lite extra sidfläsk, och det gör att det blir än svårare att sitta riktigt bra. Det samlande arbetet har därför inte alltid varit vår högsta prio att jobba med, istället har vi tränat vidare på skolorna och sidförflyttningar, piruetter osv.


Erik och jag gjorde ett försök till att hitta en medryttare till Titan, men dessvärre ändrade sig hon efter att ha varit ute 1 (!) dag och därefter drog hon sig ur. Jag vet inte om det berodde på Titan (han kan vara ganska ohyfsad mot nya personer) eller om hon tyckte det var för långt att åka. Efter det har vi inte letat efter någon ny medryttare, men visst, det vore onekligen skönt med avlastning ett par dagar i veckan. :)


Just nu är jag inte alls kry, riktigt krasslig ska sägas. Ont i halsen och förkyld. Trots det red jag Titan lite grand idag och han gick väldigt fint sade Erik. Jag kände mig tyvärr ännu sjukare efter ridpasset, så vi får se vad morgondagen innebär, om jag mår sämre eller bättre än idag...

 
ANNONS
 
skogsfrun

skogsfrun

9 januari 2008 08:27

Hej igen! roligt att du är tillbaks:) Att hitta bra medryttare som man dessutom trivs med är inte helt enkelt. Särskilt när man som du har speciella ambitioner med din häst. Skulle tro att Titan (och du) mår bra av en liten paus, många frågetecken* brukar kunna rätas ut efter psykisk och fysisk vila. God bättring och good luck!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se